SEMINÁŘE

10 Pilířů zdravé výživy

1. JAK JÍME?

Tělo pracuje ve dvou režimech, buď je ve stresu a jeho úlohou je zajistit přežití. Nebo tráví potravu. Naučíme se přepínat mezi jednotlivými režimy.

2. STAV NAŠEHO STŘEVA A MIKROBIOMU

Co to je mikrobiom, jaké by mělo být optimální složení mikrobiomu a jak ho můžeme ovlivnit stravou.

3. PITNÝ REŽIM

60% našeho těla tvoží voda. Všechny buňka v těle potřebují vodu. Co tedy pít? Kolik toho potřebujeme vypit? Jak poznáme, že máme dostatečný pitný režim?

4. DŮLEŽITOST BÍLKOVIN PRO NAŠE TĚLO

Bílkoviny jsou základním stavebním prvkem těla. Kolik bílkovin naše tělo potřebuje?Jaké vybírat potraviny, abychom měli pestrou skladbu bílkovin?Jak rozložit bílkoviny během dne?

5. ZDRAVÉ TUKY

Vyvarovat se trans tukům? Co to je a kde jsou v potravinách obsaženy?

Jak vybírat kvalitní zdroje tuku? Které to jsou? Ohlídat si správný poměr omega 3 a omega 6 MK?

6. OVOCE A ZELENINA

Důležitý zdroj enzymů, vitamánů a minerálu. Co to jsou enzymy?

7. KOŘENÍ NENÍ JEN NA OZDOBU

Koření nedodává jídlu jen chuť a vůni, ale pomáhá tělo chránit před škodlivými vlivy potravin.

8. HLADINA INZULÍNU

Ukážeme si, jak funguje metabolismus těla. Jak tělo pracuje s cukry a k čemu slouží inzulín a proč je hladina inzulínu pro nás důležitá.

9. POHYB

Co pro tělo dělá pohyb? I chůze je pohyb. Cítíte se rozlámaní a bez energie? Možná máte nedostatek pohybu.

10. SPÁNEK

Mezi populací se stále zvětšuje procento lidí, kteří mají problémy se spánkem. Jak si zajistit kvalitní spánek?      

V rámci přednášky si řekneme, jaké je optimální složení našeho těla, kolik vody, tuků, svalů by mělo obsahovat.

JAKO BONUS ANALÝZA TĚLA NA VÁZE TANITA, která vám ukáže kolik vody, svalů, tuků má vaše tělo

Udělejte si čas na sebe a přijdte navštívit páteční večer s Mgr. Helčou Chytrovou.

dish food lifestyle snack eat health 891844 pxherecom

 

Galerie

Jste zde: Home Semináře a další kurzy Semináře, Workshopy 10 Pilířů zdravé výživy
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Více informací Rozumím